Cheddar "pogácsa"

2010-11-20

sponsored links


Új szerelmem van! :) Már a neve is gyönyörû... CHEDDAR... hmm, hát még az íze... :)
Köztudott, avagy sem, sok külföldi blogot nézegetek, leginkább a képek miatt, és annyi, de annyi jó receptet láttam már ezzel a hangzatos sajttal, hogy mára már megszámlálhatatlan mennyiségû a gyûjteményem belõlük. Gondoltam, egyszer majd nekem is lesz Cheddar sajtom. És lett is! :) Köszönöm Lidl! Aki erõsen vidéki gasztro blogger az tudja, hogy egyes dolgokhoz milyen nehéz hozzájutni :( (mirelit leveles spenót azóta sincs :(((). Így nagyon örülök amikor Lidliék benyomnak valamit más nemzetek gasztronómiájából. Így lett ma Cheddar sajtom :)), vettem is kettõt, viszonylag jó áron.
Lássuk!


A paprika és a kukorica nem szerepel az eredeti receptben, de nekünk ezzel együtt nagyon ízlett.
Egy kis brokkolit is el tudnék képzelni benne... :)



Hozzávalók:

2 csésze liszt
2 tk. cukor
2 és 1/2 tk. sütõpor
1/2 tk. só
120gramm cheddar (lereszelve)
2 ek. kukorica
1 ek. kockára vágott kaliforniai paprika
1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
6 szelet bacon (fõtt) felaprítva
300ml 20%-os!! fõzõtejszín
+2 ek. fõzõtejszín
petrezselyem


Elkészítés:

Melegítsük elõ a sütõt 220 fokra.
Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a sütõport. Adjuk hozzá a sajtot, a kukoricát, a hagymát, a paprikát, a szalonnát, keverjük össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Forgassuk össze, majd kézzel gyúrjuk át míg egynemû nem lesz.
Enyhén lisztezett deszkán formázzunk belõle egy 2-3 cm magas, 20-22 cm átmérõjû kört.
Vágjuk fel 10-12 cikkre. A tetejét kenjünk meg a tejszínnel, szórjuk meg petrezselyemmel. Tortalapát segítségével helyezzük õket egy sütõpapírral bélelt tepsibe. Süssük 16-18 percet.

Eredeti itt: Seasaltwithfood

Folytats a blogon ... samy-bistro.blogspot.com/2010/11/ched...

sponsored links

Keres?s